Pagina principala
Informatii
Internationalizarea
pROgrame KDE/Qt
Download
Documentatii
Despre LKR
Contact
Resurse
Harta site-ului

Despre Linux-KDE Romania

Linux este unul dintre cele mai bune sisteme de operare actuale si, de parca nu era de ajuns, este liber si gratuit. O multime neinnumarata de entuziasti au muncit pentru alti neinnumarati utilizatori si entuziasti din intreaga lume, creind acest sistem de operare si aplicatii care au intrat deja in legenda.

M-am intristat cind am descoperit ca eforturile romanesti in universul Linux sint aproape inexistente. Acesta a fost motivul pentru care m-am mobilizat sa creez acest site. Si nu vreau sa intram pe usa din dos. Vreau rezultate imediate, vreau o echipa, un nucleu permanent de romani pentru alti romani, care sa spuna si sa dovedeasca acest lucru: Linux este o optiune extraordinara pentru orice utilizator serios de calculator.

Aceste evenimente fericite nu se pot intimpla decit daca inlesnim accesul la informatii. Iata de ce am ales sa ne concentram pe traducerea mediului grafic KDE. El este cea mai usoara poarta de intrare pentru un "speriat" de UNIX. Sa ai acasa un mediu KDE - X Windows cu aplicatiile si documentatia aferenta in limba romana este ceva impresionant. Confortul pus la dispozitie este un lux de care se bucura si un cunoscator bun de limba engleza.

Care este problema? Avem nevoie de entuziasti! Avem nevoie de traducatori! Este deosebit de placut sa sti ca aceasta munca face alte "victime" pentru Linux. Efortul gratuit al atitora, ce mi-au pus la dispozitie informatii si software gratuit, m-a impresionat si determinat sa ma angajez la aceasta munca. Sper, ca si tu, sa te molipsesti de acelasi sentiment.

Cu noi vei lua parte la o comunitate de oameni bine pregatiti, care cred ca mouse-ul este o inventie pentru altii si nu se sperie de comenzi cu o pagina intreaga de optiuni. Oameni care poate nu s-au vazut niciodata dar care impartasesc acelasi idealuri.

Despre KDE

KDE este un proiect Internet si cu adevarat deschis in toate sensurile. Dezvoltarea are loc pe Internet si este discutata in liste de discutii si grupuri de stiri USENET la care va invitam sa participati. Nici un grup singular, companie sau organizatie nu poate controla sursele KDE. Oricine este binevenit sa contribuie la KDE. Toate sursele lui sint accesibile si pot fi distribuite si modificate de oricine ca rezultat al aplicarii binecunoscutei licente GNU.

KDE este un proiect colaborativ de tip Cod Liber (Open Source) ce cuprinde sute de dezvoltatori de programe din intreaga lume care si-au propus sa creeze un mediu grafic de lucru pe calculator sofisticat, configurabil si stabil, folosind o interfata cu utilizatorul intuitiva si deschisa spre Internet. KDE include aplicatii pentru posta electronica, navigatie pe Internet, administrarea sistemului de operare, retea prin telefonie, planificare, sincronizare cu computere de buzunar (Palm Pilot(r)) si multe alte sarcini. KDE este o dovada viabila a puterii modelului de dezvoltare de programe tip Cod Liber.

Pentru mai multe informatii despre KDE vizitati http://www.kde.org/whatiskde/.