Pagina principala
Informatii
Internationalizarea
pROgrame KDE/Qt
Download
Documentatii
Despre LKR
Contact
Resurse
Harta site-ului

Documentatii
Index
Articole
KDE
Manuale Linux
Diverse

Documentatii diverse

The Brief Linux FAQ
blf-0.1.11-1 - http://www.ro.kde.org/ftparea/docs/blf-0.1.11-1.tar.bz2   [128K]
Acest document contine raspunsuri rapide la multe din problemele oricarui utilizator incepator de Linux. Documentul este prezent in formatele HTML, PDF, PostScript si RTF, alaturi de sursa DocBook. El a fost tradus de Cosmin Chiru.

GIMP Quick Reference si GIMP Keymap
gimp-ro-0.1 - http://www.ro.kde.org/ftparea/docs/gimp-ro-0.1.tar.gz   [83K]
Sint doua documente Postscript (impreuna cu sursele lor LaTeX) care au fost traduse in romaneste. Ele sint de un real folos numai daca le tipariti ca sa le aveti la indemina in timp ce exersati cu GIMP-ul (un program de prelucrare de imagini extrem de asemanator ca performante cu Photoshop-ul).

Manualul SPICE
spice-doc - http://www.ro.kde.org/ftparea/docs/spice-doc.tar.gz   [270K]
Acesta este manualul original de Spice, in engleza, versiunea 3g4. El a fost convertit de la text la formatul LyX. Impreuna cu sursa aveti formatul PostScript, HTML si cel original in format text. Spice este un program de analiza a circuitelor electrice si electronice larg utilizat de inginerii electronisti si studenti.

Rutarea in Linux 2.2
new-route - http://www.ro.kde.org/ftparea/docs/new-route.tar.gz   [90K]
Kernelul de Linux 2.2 introduce un nou mecanism de rutare a pachetelor IP. Acest articol este foarte bun pentru administratorii de sistem si studentii care vor sa fie la zi cu diferentele dintre rutarea la versiunile de kernel 2.0 si cele de la 2.2.

SSH - Secure Shell
ssh-doc - http://www.ro.kde.org/ftparea/docs/ssh-doc.tar.gz   [100K]
Daca logarea la distanta este o problema de securitate pentru dumneavoastra atunci trebuie sa cititi neaparat acest articol. SSH este un pachet de programe ce va asigura deplina siguranta in comunicatia pe TCP/IP.