Pagina principala
Informatii
Internationalizarea
pROgrame KDE/Qt
Download
Documentatii
Despre LKR
Contact
Resurse
Harta site-ului

Mediul grafic KDE-1.1.2, acum disponibil


   Cristian Tibirna
   14 septembrie 1999

Anunt

Internet - 13 septembrie 1999 - Echipa de dezvoltare a mediului grafic KDE a anuntat astazi lansarea noii versiuni, 1.1.2, a KDE - cea mai recenta versiune a interfetei grafice standard de facto a sistemului de operare Linux.

"Cea mai recenta versiune a KDE pune accentul pe stabilitate si capacitate" a explicat Kurt Granroth, un membru al echipei centrale a proiectului. "Cu versiunea 1.1.2, noi am adus de asemenea imbunatatiri semnificative ale aspectelor estetice ale experientei de utilizare".[...]

KDE 1.1.2 include noul control de tematica, o unealta ce permite utilizatorilor sa schimbe aspectul vizual si functional al sistemului de operare - de la culori si decoratii ale ferestrelor pana la simboluri grafice si sunete - cu cateva apasari de tasta. Aceasta versiune include sute de simboluri grafice noi de calitate superioara, pentru aplicatii si bare de unelte, create de foarte activa echipa de artisti a KDE. Aceste simboluri noi imbunatatesc mult aspectul estetic al mediului de lucru.

Alte modificari se refera la:

  • imbunatatiri semnificative si corectari de probleme in programul de posta electronica
  • noi traduceri -- KDE functioneaza acum in 35 de limbi (inclusiv limba romana)
  • stabilitate imbunatatita si compatibilitate avansata cu standardele HTML in navigatorul KDE (kfm);
  • numeroase alte mici probleme corectate in multe din pachetele standard

KDE 1.1.2 este disponibil gratuit pentru descarcare la multe adrese de pe Internet (vezi http://www.kde.org/mirrors.html) si de asemenea de la adresa principala de FTP (ftp://ftp.kde.org/pub/kde/stable/1.1.2/distribution/). Practic toate distributiile sistemului de operare Linux si *BSD sunt prevazute sa incorporeze KDE 1.1.2 in versiuni viitoare.[...]

Suport tehnic pentru KDE este disponibil prin firmele distribuitoare de Linux care includ KDE in produsele lor. Suport non-formal este de asemenea disponibil din partea unui grup international de entuziasti ai KDE sub forma grupurilor de stiri Usenet (vezi news://comp.windows.x.kde) sau una din listele de posta electronica (vezi http://www.kde.org/contact.html).

DESPRE KDE

KDE este un proiect colaborativ de tip Cod Liber (Open Source) ce cuprinde sute de dezvoltatori de programe din intreaga lume care si-au propus sa creeze un mediu grafic de lucru pe calculator sofisticat, configurabil si stabil, folosind o interfata cu utilizatorul intuitiva si deschisa spre Internet. KDE include aplicatii pentru posta electronica, navigatie pe Internet, administrarea sistemului de operare, retea prin telefonie, planificare, sincronizare cu computere de buzunar (Palm Pilot(r)) si multe alte sarcini. KDE este o dovada viabila a puterii modelului de dezvoltare de programe tip Cod Liber.

Eleganta si utilitatea mediului KDE a fost recunoscuta prin multiple premii ca de exemplu "Editor's Choice" a revistei Linux World la categoria "Medii grafice de lucru" si premiul "Innovation 1998/1999" din partea firmei Ziff-Davis la categoria "Programe".

Pentru mai multe informatii despre KDE vizitati http://www.kde.org/whatiskde/.

Resurse